Evoluon memento's

Canadees Don Clark vond dit vreemde ding in een antiekwinkel. Het is een weersatelliet. Er zit een thermometer, hygrometer en barometer in dit wonderlijke apparaat. Er zit een Evoluon sticker op de voet, dus het moet uit de souvenirwinkel zijn gekomen. Herkent iemand dit apparaat? Meer fotos op deze pagina

Evoluon speldje

Een guru van http://www.rekenlinialen.org/ vertelde ons dat dit ding zowel een rekenliniaal is (te zien aan de bovenste twee schalen A en B) als een kalender. Met de kalender kan je de weekdag bepalen van een bepaalde datum. De jaarring gaat van de 60'er tot de 90'er jaren maar als je weet met welke jaren in het vorig millenium dit millenium correspondeert, kan je hem nog steeds gebruiken. De Concise fabriek maakt dit soort rekenschuifjes nog steeds, als een van de weinigen.

Onno Heesbeen kocht als kind dit rolmaatje in de Evoluon souvenir winkel

Tim Hill heeft deze sleutelhanger waar je kwartjes en dubbeltjes in kon doen al die tijd zuinig bewaard.

Envelop met Evoluon poststempel 1966

Eerste dag envelop met Evoluon poststempels uit 1966, uit de verzameling van Hans TLM.

Envelop met Evoluon poststempel 1966

Envelop met Evoluon poststempel 1966

Briefkaart uit de verzameling van Maarten FGK. Philips gaf ter gelegenheid van haar 75 jarig bestaan een briefkaart uit die door de postzegel-liefhebber gefrankeerd kon worden en meegegeven kon worden aan de Europese Rondvlucht. Op deze vlucht, die uitgevoerd werd door de Philips Friendship met registratie PH-LIP, werden alle toenmalige Europese hoofdsteden aangedaan waarna het geheel weer keurig op Welschap afgeleverd werd, maar nu met het prachtige stempel er op.

Weegstrookje

Joop van de Velden vertelt over dit strookje:

Dit Evoluon artefact wat ik heb is een strookje papier met je gewicht en de datum er op geprint. Het werd automatisch geproduceerd door een machine als je op het platform van de weegschaal ging staan. Ook al werd het volgnummer niet meer verhoogd, het meten van het gewicht werkte prima. Zo te zien was mijn gewicht 58.4 kilo in december 1973, (toen was ik 16 jaar oud) en dat was met kleren aan natuurlijk :-) Ook vond ik het heel leuk om mijn gewicht te meten voor- en nadat ik naar de wc geweest was.

Wylliam Robinson ging bij ieder bezoek aan het Evoluon wat lekkers eten in het Evoluonrestaurant Le Relais. Een bonnetje en een servetje heeft hij bewaard.

Evoluon sluitzegels

Frans Wilbrink heeft zijn toegangskaartje al die jaren\ goed bewaard

Een computer gestuurde booreenheid voor printplaten stond de hele dag Evoluon tekeningetjes in printplaatjes zonder sporen te boren. Neil Sembower stuurde ons deze scan.

Hij had ook onderstaande handdoek gevonden in de souvenir shop.

Ton Soos heeft de Ravensburger Evoluon puzzles nog steeds in de spellenkast.

Evoluon schuifpuzzle

Evoluon theelepeltjes