Barbara Jones

Levensloop

Op school kreeg ik altijd en 10 voor engels, en iedereen dacht dat dit mijn sterke punt was, maar ik ontdekte dat ik steeds meer tijd doorbracht in de studio's, werd zeer geinterreseerd in het schilderen, dus ging ik naar de Croydon Art School, en later naar de Royal Collage of Art, en Parijs.

Nu schrijf ik zowel als illustreer boeken en maak muurschilderingen, voor zowel binnen als buiten, in verf, pleisterwerk, glazuur, keramiek, en mozaïek.

Het is opwindender om schilderen af te wisselen met schrijven en ontwerpen; één idee ontwikkelt zich terwijl een ander wordt uitgewerkt, en dat geeft de tijd voor een moment van inspiratie, soms.


Verschillende boeken die ze heeft geschreven en geillustreerd zijn;

Title Publisher Year
The Isle of Wight King Penguin 1950
The Unsophisticated Arts Architectural Press 1951
Follies and Grottoes Constable 1953
English Furniture at a Glance Architectural Press 1954
Water Colour Painting A. & C. Black 1960
The Gift Book Max Parrish 1964
Design for Death Andre Deutsch 1967

Kunstwerk

Titel: Menselijke Waarneming.

Datering: 1966

Afmetingen: hoogte 172 cm, breedte 178 cm.

schilderij: menselijke waarnemen

Toelichting van de Kunstenares

De gebruikte materialen zijn acrylverf en eibindmiddel - kleurpoeders gemengt in het geel van een ei in dit geval; het scharlaken rood van de roos is echt Chinees Vermiloen, geimporteerd voor de Eerste Wereldoorlog.

Hier zijn enkele technieken waarmee we de wereld om ons waarnemen.

Het linker oog op het schilderij voor je is gemaakt van de structuur van de retina, het lichtgevoelige orgaan van het oog. De "Wimpers" zijn de slanke cilinders en de dikkere kegels van de visuele cellen; de cilinders nemen helderheid waar en de kegels kleur. Het invallende licht veroorzaakt het verval van lichtgevoelig pigment in de kegels en cilinders, aldus initialisseert electrische impulsen. Meer kegels werken in het daglicht als er meer kleur is, meer cilinders als het donkerder wordt. Het rechter oog laat een kleinere vergroting zien van de middelste rand van de retina omgeven door een schema van optische zenuwen.

De vorm van het rechter oor is gemaakt van de semi-ronde kanalen welke verantwoordelijk zijn voor ons gevoel van balans, en op het jukbeen is een schema van het slakkehuis, waar de haarvormige cellen de ontvangers zijn van geluid, welke zij omzetten naar zenuwimpulsen die langs de akoestische zenuw reizen. Een vertikale doorsnede is zichbaar op het rechter jukbeen.

De neus is gemaakt van een schema van het reuk membraam, waarmee we geuren waarnemen. Deze zijn soms onderverdeeld in vies, bloemachtig, fruitig, harsachtig, zuur en gekruid.

De onderste lip is gemaakt van een schema van de smaakpupillen van de tong welke onderscheid maken tussen zure, bittere, zoete en zoute substanties.

De mogelijkheid om de duim tegenover de vingers te plaatsen is ontzettend belangrijk voor zowel de menselijke vaardigheden als zijn waarnemingen. Het schema op de hand laat zien , op de duim, op de eerste en tweede vinger, Meissner's corpuscles (gevoel); op de derde vinger een Pacinian corpuscle (harde druk), en op de kleine vinger een zenuwpunt welke pijn doorgeeft.

Op het voorhoofd zijn een paar zenuwcellen te zien van de ruggegraat naar welke deze gevoelige organen hun signalen sturen.

Facsimile van haar handtekening:

handtekening

Locatie in Evoluon

Balcon Perceptie.