C.M. Andreoli

Levensloop

Geboren 17 maart 1945 te Amsterdam. Na de lagere school en MULO één jaar Kunstnijverheidschool te Amsterdam. Kreeg interesse in glas. 2 jaar gewerkt bij Glasindustrie Van Tetterode te Amsterdam.

Begon in 1965 een eigen atelier in Hilversum. 1966 studiereis in de USA. 1966 twee grote opdrachte: Evoluon en de Gereformeerde Kerk te Monnikendam. September 1967 expositie Galerie Krikhaar, januari 1968 expositie in de Art Alliance in Philadelphia.

Buiten de opdrachten voor glasramen maakte hij ook veel objecten van acrilaatglas, waarin veel met optische effecten wordt gewerkt.

Hij werkt op het ogenblik in zijn atelier te Blaricum.

Kunstwerken

Het werk heeft geen titel.

Afmetingen: hoogte 285 cm, breedte 510 cm, in drie stukken van 285 x 170 cm.

Datering: 1966

Uitvoering: Glasindustrie F. van Tetterode, Amsterdam.

glasraam zonder titel

Toelichting van de Kunstenaar

Het kunstwerk is uitgevoerd in hoofdzakelijk glas met een enkele detaillering van acrilaatglas. De toegepaste techniek wordt genoemd "appliqé", wat wil zeggen dat de de stukken op elkaar zijn aangebracht, in dit geval met een speciaal lijm-procédé.

Het kunstwerk was volkomen vrij en kon dus volledig een abstract raam worden. Toch hebben ir. Kalff en ik ernaar gestreefd het raam in verband te brengen met "Evoluon"-evolutie. Dit heb ik proberen te benaderen door een soort cellulaire wereld te maken, waar de evolutie door gaat. Het groeien van cellen en het delen, de beinvloedende satelliet-achtige wereld daaromheen (in het raam de zwarte vorm met gele buizen) zijn, naar mijn mening, te zien. Toch zou ik het raam in het abstracte houden, want dat moet het zijn.

Facsimile van zijn handtekening:

handtekening

Locatie in Evoluon

Koepel.